AKTUELNO

10. FEB 2015

U utorak, 10. februara 2015. u prostorijama Akademije umetnosti U Novom Sadu održana je promocija publikacije "Bizarre Love Triangle. The Public Sculptures of Novi Sad". Prisutni novinari izrazili su veliku zainteresovanost za tematiku projekta kao i aktuelnih dešavanja kada je u pitanju problem javne skulpture u prostoru Novog Sada.

30. JAN 2015

Sa ponosom objavljujemo da je on-line publikacija Bizarre Love Triangle. The Public Sculptures of Novi Sad dostupna na issuu.com

Štampana verzija ove publikacije očekuje se sledeće nedelje kada će biti organizovana i promocija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

14. OKTOBAR

OTVARANJE IZLOŽBE UNUTAR PROJEKTA “BIZARRE LOVE TRIANGLE. THE PUBLIC SCULPTURES OF NOVI SAD“

Pozivamo Vas na svečano otvaranje izložbe u okviru projekta „Bizarre Love Triangle. The Public Sculptures of Novi Sad“ SKC Fabrika utorak, 14. oktobra u 19 sati.  Na izložbi će biti predstavljeni radovi profesora i studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu; Univerziteta umetnosti u Poznanu, Poljska; Akademije umetnosti u Banskoj Bistrici, Slovačka i Univerziteta u Pečuju, Mađarska, Fakulteta muzičkih i vizuelnih umetnosti - ujedno i učesnika radionice u okviru ovog projekta. Izloženi radovi predstavljaju analizu, kritičko sagledavanje i kreativni odgovor mladih umetnika na zatečenu situaciju kada je u pitanju problematika javne skulpture u prostoru Novog Sada.

„Bizarre Love Triangle. The Public Sculptures of Novi Sad“ je projekat Akademije umetnosti u Novom Sadu koji se finansira sredstvima International Visegrad Fund-a sa sedištem u Bratislavi, Slovačka. Ovaj projekat predstavlja inicijativu umetnika i studenata akademija umetnosti (iz Poljske, Mađarske, Slovačke i Srbije) ka problemskom promišljanju i delovanju u aktuelnoj praksi neodgovornog urbanog planiranja i ka analizi javne skulpture u prostoru grada, sa posebnim osvrtom na slučaj Novog Sada i problem postavljanja skulptura upitnih estetskih vrednosti kao i njihovog lošeg pozicioniranja na području grada.  

OKTOBAR

POČETAK RADA RADIONICE UNUTAR PROJEKTA “BIZARRE LOVE TRIANGLE. THE PUBLIC SCULPTURES OF NOVI SAD“

septembar

29.09.2014.

PRESS

POZIV MEDIJIMA NA KONFERENCIJU ZA NOVINARE POVODOM POČETKA PROJEKTA „BIZARRE LOVE TRIANGLE. THE PUBLIC SCULPTURES OF NOVI SAD“

avgust

Bizarre Love Triangle. The Public Sculptures of Novi Sad

Projekat je trenutno u fazi pripreme...